Melkkefir (melkkefirbloempjes)

Melkefir zijn witte, gelei-achtige korrels (melkkefirbloempje). Deze vormen een symbiose van melkzuurbacteriën en gisten.
Wanneer je ze in melk stopt verkrijg je na 24 u melkkefir (lijkt een beetje op een licht bruisende drinkyoghurt).
Het alcoholgehalte (door omzetting van de suiker) is echt verwaarloosbaar.

Melkkefir is een probiotica.
Het bevat ook:
vitamine: B1, B2, B6, B12, C, D en H
mineralen
aminozuren waaronder tryptofaan
bron

Zee lekker en gezond! Probeer het zelf maar eens!

Onder de juiste omstandigheden blijven de korrels groeien en zich vermenigvuldigen… Je kan terug delen met anderen! Niets leuker dan delen, toch? Of je kan melkkefirkorrels bewaren.
Melkkefir houdt van warmte (kamertemperatuur) en melk (liefst volle of halfvolle).

Ingrediënten

Melkkefirbloempjes (verhouding 1/10 hanteer ik)
1 kommetje volle of halfvolle melk
Zeefje
nieuw kopje

Werkwijze

Dag1:
Neem een kommetje melk. Voeg de melkkefirbloemmetjes toe. Laat staan op kamertemperatuur.

Dag 2:
Zeef de melkkefirbloemmetjes uit de melkkefir. Spoel de melkkefirbloemmetjes onder stromend water en leg ze in je volgende portie melk voor de dag erna.

Tips

  • Voeg wat zoetstof toe
  • Voeg vers fruit of confituur toe

Dat was makkelijk! Toch?

Genieten maar!

Geef een reactie