Water (of melk)kefirkorrels bewaren

Het is een gek idee, maar wanneer je eventjes genoeg hebt van de kefir kan je deze op 2 manieren bewaren:

  1. Doe wat water (bij melkkefirkorrels, melk) in een glazen pot. Voeg de kefirkorrels erbij en zet in de frigo. Voed ze 1 maal per week met een schepje suiker (bij melkkefir ververs je gewoon 1 maar per week de melk). Ze gaan door de lage temperatuur van de frigo in rust en fermenteren op een heel langzaam.
  2. Je kan de waterkefirkorrels ook laten indrogen. Spoel ze eventjes goed af onder koud stromend water. Leg ze op een doek en laat drogen. Tot ze echt steen hard zijn, ze vergelen ook een beetje. Stop ze nadien in een afsluitbaar zakje of pot. Je kan ze jaren bewaren.

Wanneer je de waterkefirdrank of melkkefir dan toch terug mist, start je ze terug op. Het duurt soms wel eventjes, maar het lukt zeker!
Gaat er toch iets mis, als ik restjes heb, bezorg ik ze jou graag.

Geef een reactie