Gistbrood en aanverwanten

Mmm… Er gaat toch niet boven de geur van vers gebakken brood… Die geur associeer je onmiddellijk met gezelligheid, warmte, liefde (want het werd gebakken met liefde).

Broodbakken is eigenlijk niet moeilijk. Het is vooral geduld hebben. Tijd is smaak… jaja…smaak. Hoe langer je brood laat rijzen hoe meer smaak.

brooddeeg

Ik zal je in dit onderdeel zo veel mogelijk recepten, uitleg en tips geven om de lekkerste broden te bakken, voor ieder wat wils (zuurdesem, gistbrood, luxebrood, stokbroden…).

Broodbakken zou iedereen moeten kunnen, zooooooo veel variatie mogelijk, kraak vers uit je eigen oven en veeeeeeeeeeel lekkerder!

krokodilbrood            brood

Natuurlijk zal je even moeten oefenen maar het komt wel goed, gewoon niet opgeven.

En mocht het niet lukken (wat me zou verbazen) of mocht je gewoon zin hebben, dan kom je hier maar eens samen bakken.
Geef me dan een seintje en we spreken af!

Geef een reactie