Nacht en dag 1,2…

Heeeyyyy….Het vervolg…
De menstruatiecup… je moet het “leren” gebruiken…
Zoals vele zaken, moet je ook met de menstruatiecup leren werken. Hoe je het best plaatst, hoe je het best leeg maakt, hoe… Oefenen en niet te snel opgeven! Zo gaat het toch met alles… Niets is vanzelfsprekend, ook al dacht ik eerst van wel…hihi

Dag 1

De menstruatiecup geplaatst, maar toch ook maandverband gebuikt voor de zekerheid…

Het plaatsen ging vrij vlot. Wel altijd voelen of het binnenin uitgeklapt is…
Het legen is wat confronterend… je ziet ALLES eh! Niet zo smakelijk! Maar ja: het is menselijk, het is er en het moet weg!
Met WC-papier afkuisen is een klusje, vind ik persoonlijk. Beter om een waterflesje in je handtas te stoppen om het af te spoelen (als je geen spoelbakje voor handen hebt), dat is vééééél handiger en minder gepruts.
Ik heb geen lekjes gehad.
Wel voel ik het vrij goed zitten aangezien het vrij laag zit.

 

Nacht 1

Tijdens het slapen zeker geen last gehad en ik voelde het ook niet zitten. Luxe dus…

Dag 2

Deze ochtend, bij het rechtstaan wel een lekje, waarschijnlijk niet goed geplaatst gisterenavond. Bed was doch niet vuil… oef…
Het is wel wat oefenen om het goed te plaatsen. Ieder z’n anatomie. Je moet jezelf wel wat kennen om het goed te plaatsen las ik vandaag (ontdek jezelf). Online heb je best wel wat sites die heel goede en praktische uitleg verschaffen! Zeker lezen, vaak hebben ze handige tips.

Mijn ontdekking: mijn bekkenbodemspieren zijn door 3 bevallingen wel wat verzwakt, waardoor het cupje zakt gedurende de dag. Hierdoor voel ik het ook goed zitte, wat niet zo aangenaam is.
Oplossing: bekkenbodemspiertraining! Ik moest het eigenlijk al lang doen! Had beter wat meer getraind na de bevalling… maar het is nooit te laat!

Lekjes heb ik er niet!

 

Conclusie

Het cupje doet zeker z’n werk.
Het zien van menstruatiebloed is niet appetijtelijk! Moet ook niet!
Het plaatsen van het cupje verbetert met de tijd. Oefenen baart kunst.
Ik moet m’n bekkenbodemspieren dringend trainen. Dat kan overal, niemand ziet het  dus geen excuus!
Zeker proberen en niet te snel opgeven!

 

Veel succes met jouw menstruatiecup!

Laat ook weten hoe het bij jou gaat…

Geef een reactie