Amandelmelk

Amandelmelk is kei lekker maar vrij duur in de winkel.
Heel makkelijk en snel te maken!

Met amandelmelk kan er zo veel maken:

  • milkshake’s
  • toevoegen aan smoody’s
  • basis voor havermoutpap
  • zuiver te drinken

Ingrediënten

250 g rauwe amandelen
1L water
blender

Werkwijze

Laat de amandelen 1 nachtje in water rusten.
Zeef de amandelen en doe ze in de blender. Voeg 1L water toe en mix! Hoe langer, hoe beter.
Het water wordt wit, je krijgt amandelmelk! Jiiiiiieeeee, zo simpel!
Giet de amandelmelk door een zeef of als je echt geen brokjes wenst, door een neteldoek (handdoek).
Bewaar de amandelmelk in de  frigo (als je nog over hebt…)

Wat in je zeefje achterblijft NIET WEGGOOIEN! Je kan dit gebruiken in cake of koekjes (bvb havermoutkoekjes)!

 

Tips

  • Je kan de amandelen vervangen door andere nootjes
  • voor milkshakes voeg je bevroren fruit bij de gezeefde amandelmelk en blenden maar
  • maak eens kurkumamelk
  • maak havermoutpap met amandelmelk, voeg wat peertjes en nootjes toe als topping… zalig!

 

Schol!

 

Geef een reactie