Bananenbrood uit restjes van Julie

Vandaag amandelmelk gemaakt en daarmee bananenmilkshake… mmm…dat was lekker.

Wel had ik nog wat shake over en de amandelpulp (na het zeven van de amandelmelk)… toch wilde ik niets weggooien…
Ik heb net ontdekt dat onze adoptie kip ook eitjes legt…. jeeeeeeejjjjj…. kipje gelukkig dus ik gelukkig!
Met die eitjes kan ik bakken…

Wat dacht je van een bananenbrood uit restjes! Een experiment werd geboren…
Uiteraard is dit geen echt recept. Ik had restje dus kan ik niet van alle ingrediënten de hoeveelheden geven…

 

Ingrediënten

*/- 50 g amandelpulp (amandelpoeder moet ook lukken)
2  eieren
250 g bloem
200 g boter
*/- 200 g bananenmilkshake (2 bananen en een scheut amandelmelk)
snuifje zout
100 g suiker (ik heb steeds een pot suiker met uitgeschraapte vanillestokjes erbij, heb je dit niet voeg ook wat vanillesuiker toe)
nootjes of chocoladedruppels

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

 

Werkwijze

Doe de boter en suiker in een kom en mix deze smeuïg.  Voeg het 1ste ei toe en vervolgens wat bloem.
Voeg de bananenmilkshake toe, beetje per beetje afwisselend met bloem.
Als laatste voeg je het ei , de amandelpulp en het zout toe.
Het deeg mag niet vloeibaar zijn maar ook geen brooddeeg.

Boter een cakeschaal in en bestrooi met paneermeel (dit geef een nog krokanter korstje…mmm…. dat hebben we graag).
Stort het deeg in de schaal.
Bak */- 50min op 157°, afhankelijk van je oven. De temperatuur niet te hoog zetten anders brand de korst aan.

Dit is zooooooooooooooooooo lekker:

  • als ontbijt
  • als vieruurtje
  • allé kom, elk uur van de dag!

Experimenteer! Volg je buikgevoel!

Smakelijk!

Geef een reactie