Kurkuma latte

Kurkuma latte (kurkuma melk) het ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook héérlijk!

Vaak komt kurkuma (geelwortel) voor in de Ayurvedische keuken en in de Indische keuken… Daar zijn ze reeds lang overtuigd van de heilzame eigenschappen van kurkuma.

Je vindt het bij ons als verse wortel (lijkt wel een kleine gember maar dan geel/oranje) of in poedervorm. In de meeste bio-winkels vind je ze wel! Je kan ze ook heel lang bewaren, zoals gember, in een mandje op je aanrecht ofzo.

http://www.skynet.be/lili-nl/gastronomie/dossier/877864/kurkuma

Maak direct genoeg want, op één been kan je niet staan en dit zal je graag delen …


Ingrediënten

500 ml melk of amandelmelk
2 schepjes honing (ontstekingsremmend en euh… gewoon kei lekker)
1 el kurkuma poeder of verse kurkuma
2 snuifjes gemalen zwarte peper
beetje geraspte gember (naar eigen smaak)
Eventueel: 1 snuifje kaneel om af te werken 

Werkwijze

Giet alle ingrediënten in een steelpan en laat 15 min sudderen op een zacht vuurtje.
Werk af met nog een schijfje gember en een snuifje kaneel (niet te veel).

 

Tips en variaties

  • voeg kardemon toe als de melk kookt
  • voeg steranijs toe als de melk kookt
  • voeg vanille toe als de melk kookt

 

Extra

Medische eigenschappen

  • antibacterieel
  • antimicrobieel
  • rijk aan anti-oxidanten
  • ontstekingsremmend

 

Medicinaal gebruik

Bij:

  • griep
  • keelpijn
  • maagpijn
  • wonden (niet de melk dan eh…)

 

 

Geef een reactie