Kombucha te zuur

Ik had bijna mijn kombucha in de compostbak gegooid. Zuur dat die altijd is…
Mijn conclusie, ik lust zelf bereidde kombucha niet.

Tot ik vandaag bij Umami op bezoek ging.
Ik vertelde mijn “probleem”. Ze begreep het niet goed.
Kombucha moet lekker zijn, kombucha is lekker…
Ik kreeg 3 soorten kombucha te proeven en… mmm… die was kei lekker…
Deze vond ik super lekker…

Op zoek naar de verschillen in bereiding:
Mijn kombucha staat vrij warm, mijne staat tegen de kachel. Bij Umami is het frisser binnen.

Hij gaat te hard is onze nieuwe conclusie. Wanneer je kombucha laat verder fermenteren dan krijg je azijn. Ik heb na 10 a 14 dagen al azijn… Lekker in een salade maar niet niet als zuivere drank.

Het is een beetje zoals brood, je kan 10 mensen een stukje van hetzelfde brooddeeg geven. Wanneer deze 10 mensen het brood bakken in hun eigen huis, elk onder verschillende omstandigheden, temperatuur, enz… krijg je 10 verschillende broden. Zo gaat het ook bij kombucha.

Ik moet dus sneller mijn kombucha oogsten. Hier gaan we mee verder. Dus nog geen kombucha voor de compostbak.

Vandaag start ik dus een nieuw brouwsel…

Geef een reactie