Zuurkool is klaar om te eten

Net hoorde ik een blupje (geluid). Vanwaar kwam dat geluid?

Oh ja, de zuurkool…. die was ik al “vergeten”. Ik aanzie dit blupje dan maar als alarm: “Hey, ik ben klaar om te eten!”

Eens kijken hoe de fermentatie verlopen is:

Daar is de pot… er hangt al wat stof op…hihi…
Dat moet! Dat is zoals een fles rode wijn!

zuurkoolpot
Als je goed kijkt, zie je het water van het waterslot staan (de rand waar het deksel instaat). Dit moet je af en toe bijvullen (er verdampt nl water)

Laten we de pot maar eens openen…

zuurkool

Ohhh… die geur….mmm….
Ja, ’t is beslist! We eten zuurkool vanavond!
Alles ziet er goed uit!

Dan gaan we maar oogsten!
Ik ga niet alles opgebruiken, er zitten een 4-tal kolen in de pot verwerkt. Ik oogst juist wat we gaan eten deze avond.

zuurkool2

zuurkool3

Het ziet en ruikt super lekker.
Je kan zuurkool ook rauw eten! Super lekker en verfrissend, in een koolsalade bijvoorbeeld (eventueel met gefermenteerde worteltjes). Zo gaan door het koken de massa’s vitamientjes niet verloren.

Vervolgens leg ik er terug de handdoek en de stenen op en….

Tot de volgende keer pot zuurkool!

Hoe is het bij jullie verlopen?
Is het gelukt?
Of wat liep er fout?

Groetjes

 

 

2 comments on “Zuurkool is klaar om te eten

  1. Ziet er lekker uit. Lekker in puree, in den oven met een korstje op. Lekker !

Geef een reactie