Ghee

Hoeveboter, zo lekker…

Probleem is dat wanneer je ermee bakt, deze zeer snel verbrandt.

De oplossing: maak er GHEE van! Ja, ghee.

Ghee is eigenlijk het Indiase woord voor, geklaarde boter. Dit heeft als voordeel dat je hiermee kan bakken op hogere temperaturen zonder dat de ghee aanbrandt. Dat is wat we nu willen, lekkere vetstof die niet aanbrandt!

Recept

Benodigdheden

Goede hoeveboter ik nam een blok van 500g
Steelpannetje

Werkwijze

Verhit op een zacht vuur de boter in het steelpannetje.
De boter zal beginnen borrelen (koken). De melkresten die eerst bovenaan drijven zullen zakken en bakken aan de basis van de pan.
Wanneer de melkresten en eiwitten bruingebakken aan de onderkant blijven liggen, bevindt de geklaarde boter zich aan de bovenkant. Het kan zijn dat er schuim aan de oppervlakte blijft drijven, dit schep je eraf.
Vervolgens giet je de geklaarde boter in een hittebestendig recipiƫnt.
Je kan de ghee bewaren in de koelkast maar ook op kamertemperatuur.
Klaar is de ghee, letterlijk en figuurlijk.

Veel plezier! Smakelijk!

 

Geef een reactie