Zonder spijt- ijs!

Vandaag is de zon terug van vakantie (dat beweert de weervrouw toch)…

Eindelijk ijsjestijd! Maar dan eentje waar je achteraf geen spijt van hebt!

 

Da kan ni, hoor ik je denken…
Jawel!

Voordelen van “zonder spijt-ijs”:

  • de ijs zakt niet onmiddellijk naar of in je billen
  • je verwerkt resten rijp fruit die je anders zou weggegooid hebben
  • geeft een zomergevoel
  • is suuuuuuuuper lekker
  • er zit meer dan 1%  fruit in de ijs (sommige ijsjes moet je het fruit zoeken)
  • is keeeeiiiiii gemakkelijk (ECHT)

Recept

Vries systematisch vers rijp fruit in!  Dit kan met elk fruit. Groot fruit eerst in stukken snijden en dan pas invriezen.
vb. Als banaan er wat bruinig uit begint te zien worden deze vaak weggegooid! Stop! In stukjes invriezen die handel!

Benodigdheden

  • ingevroren fruit (in stukken snijden vóór je het invriest)
  • ingevroren banaan (verhoudingen doe je naar eigen smaak)
  • melk  of plantaardige melk of fruitsap (kies wel iets dat bij het ingevroren fruit past)
  • blender of foodprocessor

gezonde ijs

Werkwijze

Neem een hoeveelheid ingevroren fruit (hoeveelheid hangt af van je “hongertje”). Doe dit ingevroren in de blender. Voeg een scheutje vloeistof toe (melk, plantaardige melk of fruitsap).
Blender tot je een gladde massa verkrijgt!

ijs maken

Mmmm…genieten

Welke combi’s maakte ik:

  • banaan-aardbei
  • banaan-passievrucht (zie grote foto)
  • cashewnoten mee blenderen
  • banaan alleen, dit is wel erg zoet.
  • Banaan-citroen moet ook super zijn
  • Ik gebruik meestal melk of een plantaardige melk (soja, amandel, haver of rijstmelk…)

Tips

  • neem verschillende soorten fruit of juist maar 1 soort
  • banaan maakt alles net iets romiger maar het kan ook zeker zonde
  • blender eens nootjes mee
  • experimenteer!

Laat me zeker weten hoe het ging!
Of heb jij andere ideetjes  laat maar weten!

Geef een reactie