Scoons met jam en room

Ohhhhh….. mijn favoriet aller tijde, SCOONS!

 

Wat zijn scoons

Het zijn Engelse broodjes/koekjes (niet héél zoet) die vroeger bij de thee geserveerd werden.
Maar ik vind ze ook lekker als ontbijt!

Mijn tante Bernadette, zaliger, leerde het me eten. We gingen dan naar Gent naar een Kerstmarkt en daar hadden ze het altijd.
Mmm… heb ik daar toch wel m’n buikje rond gegeten!

Ik maak het wel eens meer en de kinderen zijn er ook dol op!

 

Recept (snel en simpel) 220°C/8min

Benodigdheden

225g bloem
1el bakpoeder
2el fijne tafelsuiker
50g vetstof (boter, ghee of kokosolie)
1 ei
75g melk

Beleg

Room
Jam

Werkwijze

Bloem, bakpoeder en suiker mengen in een kom. Voeg de vetstof toe en meng. Vervolgens verkruimel je alles tussen je handen tot de bloem de vetstof heeft opgenomen. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei met de melk los in een apart kommetje.
Voeg dit “ei-melk” mengsel toe aan je “bloem-bakpoeder-suiker-vetstof” mengsel. Zeer kort mengen.
Maak van je deeg een bol. Duw het deeg vervolgens plat tot 2 cm. Het deeg is vrij plakkerig dus gebruik genoeg bloem op je werkblad.
Steek nu rondjes uit.
Ik gebruik een vormpje van met een diameter van 5 cm en dat is ideaal. Het moeten kleine broodjes zijn…
Gebruik het deeg volledig op. Geen verlies!

Bak 8min op 220°C.
Laat de scoons afkoelen!
Sorry je moet echt eventjes wachten anders smelt de room op je broodje.

Beleg: Klop de room met een beetje suiker op tot mayonaise dikte.

Breek de scoon open en doe er de room en/of je favoriete jam op!

 

Smakelijk!!!!!

Geef een reactie