Natuurlijk lichaam

Er is niets moeilijker, dezer tijd -vind ik-, dan doordachte natuurlijke keuzes maken over je eigen lichaam:

 • Hoe verzorg ik mijn lichaam best?
 • Gebruik ik producten of laat ik mijn lichaam doen?
 • Welke producten gebruik ik best?
 • Gaat schoonheid voor op gezondheid?
 • Medicatie of niet?
 • Antibiotica of niet?
 • screening of niet?

Als mama zijnde moet ik deze beslissingen niet alleen voor mezelf maken maar ook voor de kinderen.

 • borstvoeding of niet
 • vaccineren of niet?
 • elke dag volledig wassen (douche,bad) of niet?
 • vlees of niet
 • medicatie of niet

Vele zaken binnen hygiëne en gezondheid (gaat in deze huidige samenleving vaak samen…) zijn een gewoonte geworden en daardoor ook de norm.
Maar moeten we soms niet wat kritischer zijn? Is de norm wel het “best’? Gaat hygiëne ook hand in hand met gezondheid (normaal flora op en in ons lichaam)? Zijn we soms niet te hygiënisch waardoor onze gezondheid net achteruit gaat?

Ik probeer het voor mezelf en voor de kinderen uit te zoeken… Uiteraard, soms jammer genoeg, moeten we wel rekening houden met de norm (stinkend naar school of werk vertrekken gaat niet…). Maar misschien zijn er wel alternatieven die, door groothandel en economie, als “vergeten” op de achtergrond verdwenen zijn…
Dit maakt het vraagstuk soms en vaak nog moeilijker…

Op weg/zoek naar onze “vergroening”…

Geef een reactie