Havermoutpap

Het klinkt pappig, ik weet het maar het is echt lekker en een gezond ontbijt!

Maak hem zoals jij hem het lekkerst vindt 🙂

Mochten deze hoeveelheden voor jou teveel zijn (en dat kan zeker) dan verminder je de volgende keer de hoeveelheden naar jouw behoeft!
Ga mee met jouw natuur eh 😉

Gebruik ook hier steeds fruit dat in het seizoen is! Lekkerder en goedkoper!

 

Ingrediënten

200 ml melk (kan zuivere dierlijke of zuivere plantaardige melk zijn, dus liefst niet gesuikerde melkjes)
3 tot 4 el havermout (of minder als je het minder dik wenst)
Toppings (voor erbovenop te doen als hij klaar is) naar jouw keuze (liefst seizoensfruit): geroosterde nootjes, gebakken appeltjes, gebakken peertjes (met kaneel, mmm…), gebakken ander fruit OF rauw fruit, banaan, framboos, blauwe bes, stukjes zwarte chocolade (75% tot 90%) OF neem verschillende toppings samen (bvb nootjes, gebakken peertjes met kaneel en een beetje honing of ahornsiroop is mijn favoriet….)

 

Werkwijze

Breng de melk in een pan op middelhoog vuur aan de kook en voeg al roerende 3 á 4 eetlepels havermout (ca. 50 gram) toe. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg extra melk toe mocht de pap te dik worden. Als de havermout klaar is voeg je een snuf zout toe (optioneel) en laat je het nog een paar minuutjes na wellen. Roer los met een scheut melk en voeg toppings naar smaak toe.

Uiteraard kan je dit ook in de microgolfoven maken.
Meng hiervoor de havermout met de melk en een snuf zout in een kom en verwarm circa drie minuten op 600 Watt in de magnetron. Blijf erbij staan (het kook snel over).
Als de pap klaar is roer je het los met een scheut melk en kunnen de toppings erop/erdoor/erover.

Je kan de pap ook koud klaarmaken.
Meng de havermout met de melk, een halve geraspte appel,  een in stukjes gesneden medjool dadel en gedroogde vijg en laat een nacht lang in de koelkast weken. ’s Ochtends even losroeren, extra melk en toppings toevoegen! Super makkelijk toch! En geen werk ’s ochtends…

 

En je kan steeds variëren naar JOUW smaak!

Smakelijk… Je zou er toch naar uitkijken, naar je koning(in) ontbijt!

Geef een reactie