Baba Ganoush (auberginekaviaar)

Alternatieven voor mayonaise of andere sauzen, het is niet altijd gemakkelijk.

Bij deze heb ik toch wel een héél lekker alternatief gevonden.
Je heb er echt bijna geen werk aan!
Je kan het als dip of als sausje gebruiken!

Auberginekaviaar

Auberginekaviaar (Baba Ganoush)

Ingrediënten

2 aubergines (volledige)
1/2 citroen (volledige naar smaak)
1 teentje look (of twee, naar smaak)
Scheut olijfolie
Peper
Zout
1 kl tahin (= sesampasta, naar smaak, maar is niet noodzakelijk)

 

Werkwijze

Stop de 2 aubergines ongeschild, niet gesneden in een voorverwarmde oven gedurende +/- 30 min op 175°C.
Vervolgens trek je het schilletje van de aubergines (gaat héél makkelijk). Of lepel ze uit.
Doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in de blender. Mix even goed en klaar is kees!

Tips

  • heb je geen mixer dan kan je het vruchtvlees ook prakken en hakken, dan lijkt het ook meer op kaviaar.
  • Komijn kan je ook toevoegen, super lekker!
  • In de zomer kan je de aubergines grillen op de BBQ… mmm… en er dan auberginekaviaar van maken…

Geef een reactie