Tortilla wraps

Tortilla wraps maken is zooooo lekker…

Helemaal niet moeilijk, veel voordeliger dan in de winkel en dan nog eens zonder bewaarmiddelen…

Dit recept MOET je echt zelf uitproberen!

Healthy fast-food 🙂 en zo veel lekkerder dan diegene uit de winkel. Echt!

 

Wraps Natuurlijk Julie

 

Twee versies:

 

1. Tarwe tortilla wraps

Benodigdheden

voor 6 – 8 tortilla wraps:

  • 250 gram (spelt) bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel neutrale olijfolie
  • 150 ml warm water

 

Werkwijze

  1. Neem een beetje warme water en los hierin het bakpoeder op.
  2. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een mengkom.
  3. Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.
  4. Snijd het deeg in 6 a 8 stukken en maak er balletjes van.
  5. Dek de balletjes af met een natte handdoek en laat ze  5-10 minuten rusten.
  6. Bestuif het aanrecht en deegrol met bloem. Rol de balletjes uit tot een dunne lap. Schud overtollige bloem voorzichtig van de wraps.

Wraps uitrollen

7. Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Opgelet het bakken gaat snel, blijf er dus best bij.
Zodra er een ballon ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kan je de wrap omdraaien. Bak nog even tot ook hier gebakken vlekjes ontstaan.

 

2. MaĂŻstortilla wraps

Benodigdheden 

voor 8 Ă  10 stuks

  • 250 g masa harina*
  • 300 ml water
  • evt. ook nodig: een tortillapers
  • flinke snuif zout

Werkwijze

  1. Meng het meel met ± 300 ml water en een flinke snuf zout tot een zacht, kneedbaar deeg. Laat afgedekt 30 min. op het aanrecht rusten.
  2. Rol tot bolletjes ter grootte van een golfbal.
  3. Pers ze in een tortillapers tussen twee velletjes huishoudfolie of bakpapier tot heel dunne tortilla’s. Heb je geen tortillapers, rol de balletjes deeg dan uit tussen twee vellen bakpapier met de deegroller.
  4. Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Opgelet het bakken gaat snel, blijf er dus best bij.
    Zodra er een ballon ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kan je de wrap omdraaien. Bak nog even tot ook hier gebakken vlekjes ontstaan.

* Mexicaans maĂŻsmeel, bestel het online of koop bij winkels met Zuid-Amerikaanse producten.

 

3. Tips

  • gebakken tortilla wraps als het deeg kan je invriezen.
  • Laat de tortilla wraps niet te lang bakken, anders worden ze hard bij afkoeling.

 

 

 

Smakkelijk!

 

Geef een reactie