Tzatziki van koolrabi

Benodigdheden

1 koolrabi
300g potjes uitgelekte gewone yogurt of griekse yoghurt
1 teentje look
peper
zout

 

Bereidingswijze

 

  • Schil de koolrabi en snijd hem in zeer dunne plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in dunne sliertjes. Breng ze over in een kommetje.
  • Strooi vervolgens een dikke soeplepel zout over de koolrabi-sliertjes en kneed het zout goed in de sliertjes. Laat 30 min staan.
  • Doe de gezouten sliertjes in een zeefje en spoel het zout weg onder de kraan. Ze sliertjes zijn nu slapper geworden. Knijp ze nog eens goed uit, zodat het meeste vocht weg is.
  • Doe de sliertjes koolrabi terug in het kommetje.
  • Giet bij de sliertjes de yoghurt, 1 uitgeperst teentje look, een beetje peper en zout.
  • Zet nog even in de koeling zodat de look ook zijn smaak goed kan afgeven.

 

Smakelijk

Geef een reactie